Predaj kávy široká nabídka kávy z celého světa

Tipy pre údržbu

Vždy dokonalý pôžitok z kávy vďaka hygiene s certifikáciou TÜV
Nezávislá medzinárodná skúšobná organizácia TÜV Rheinland udelila spoločnosti JURA certifikát pre mikrobiologicky nezávadné plne automatické prístroje, vydaný podľa najprísnejších kritérií. To znamená, že originálne prípravky pre starostlivosť od spoločnosti JURA sú presne vyladené pre elektronicky riadené programy, a tak podľa certifikátu TÜV garantujú hygienu a čistotu každého plne automatického prístroja JURA.

Vďaka filtrom CLARIS je odstraňovanie vodného kameňa zbytočné
Vodný kameň zhoršuje kvalitu a chuť vody

Pri ohrievaní vody dochádza k usadzovaniu vodného kameňa. Systém zanesený vodným kameňom spomaľuje proces ohrievania, čím dochádza k väčšej spotrebe energie, ale zároveň môže spôsobiť aj poruchu kávovaru. Vodný kameň má tiež negatívny vplyv na samotnú kávu. Malé množstvo uhličitanu vápenatého je pre chuť kávy dôležité, ale pri väčšom množstve už dodáva vode nepríjemnú pachuť. Kávová aróma sa tak nemôže plne rozvinúť, čo môže byť čiastočne spôsobené aj kolísajúca teplotou vody.

Vďaka filtrom CLARIS je odstraňovanie vodného kameňa zbytočné

Správna voda je rozhodujúca pre chuť, pretože sa káva z 98% skladá z vody. Okrem vápnika, minerálov a fluoridov sa však na mnohých miestach vyskytujú vo vode z vodovodu tiež stopy olova, medi, hliníka a chlóru. Filter CLARIS umiestnený priamo vo vodnej nádržke filtruje pri každej príprave vždy čerstvú vodu. Pritom sú plne absorbované škodlivé látky, zatiaľ čo dôležité fluoridy zostávajú zachované a fungujú pri rozvinutí arómy ako rozhodujúci nosiče chuti. Vďaka optimálnemu zloženiu vody sa teda každá kávová špecialita stáva nezabudnuteľným chuťovým zážitkom. A tiež odstraňovanie vodného kameňa je s filtrami CLARIS úplne zbytočné.

Čistenie stlačením jedného tlačidla
V kombinácii s integrovaným, elektronicky riadeným čistiacim programom odstráni 2 fázová čistiaca tableta spoľahlivo mastnotu z kávových zvyškov od sparovacej jednotky až po kávovú výpusť. Špeciálne účinné látky zacelí plochy príslušných častí prístroja a ochráni ich od zvyškov kávy a tuku na dlhú dobu. A to všetko jednoduchým stlačením jedného tlačidla, bez toho aby sa užívateľ musel akokoľvek dostávať dovnútra prístroja.

Čistenie mliečnych ciest
Technológia jemnej peny od spoločnosti JURA Vám dáva možnosť vychutnať si kávové špeciality ako latte macchiato, cappuccino, espresso macchiato alebo flat white vo vynikajúcej kvalite. Aby ste si zakaždým mohli vychutnať kávové špeciality skvelej chuti, vyvinula spoločnosť JURA čistič mliečnych ciest. Cappuccino čistič spolu s automatickým čistiacim programom efektívne odstráni zvyšky usadeného mlieka a ďalšie nečistoty. Tým je zaručená správna čistota a hygiena mliečneho systému a Vy si tak vždy môžete pripraviť lahodne jemnú a vzdušnú mliečnu penu.

Rozhovor s profesionálom
Odborník Philipp Büttiker sa v spoločnosti JURA podieľa na neustálych inováciách skoro 30 rokov. So svojím tímom hrali pri vývoji produktov na údržbu značky JURA dôležitú úlohu. Možno viac než ktokoľvek iný rozumie, aká dôležitá je optimálna údržba kávovarov JURA a koľko prieskumu a vývoja stoja za perfektným konceptom údržby - pre perfektné kávu stlačením jedného tlačidla.

Pane Büttikere, prečo je tak dôležité vykonávať pravidelnú údržbu u automatických kávovarov?

Správna údržba je zárukou optimálnej výslednej kávy a merateľne predlžuje život Vášho automatického prístroja. Pokiaľ ide o perfektné výslednú kávu a hladké fungovanie prístroja, je čistota prístroje a hygiena spojená s prípravou mlieka, kávy a vody rovnako dôležitá ako technická prepracovanosť samotného prístroja. Vyvinuli sme rad produktov na údržbu značky JURA pre jednoduchú údržbu stlačením jedného tlačidla. Filter CLARIS dodáva perfektné vodu, čistiace tablety zaisťujú čistú sparovacia jednotka bez kávových tukov a funkcie čistenia mliečneho systému udržuje hadičky čisté bez mliečnych usadenín.

Koľko času a úsilia je potrebné vynaložiť pre správnu údržbu kávovaru?

Ak sa vykonáva správne a pravidelne, tak nevyžaduje veľké úsilie. Údržba prístrojov je rovnako jednoduchá, ako príprava kávy: jednoduché stlačenie jedného tlačidla. Originálne produkty na údržbu JURA v kombinácii s presne zohraným programami zaručujú dokonalú čistotu a tak aj perfektné výslednú kávu.

Záleží, aké produkty použijem pre čistenie a údržbu môjho kávovaru?

Určite áno! Len originálne produkty na údržbu značky JURA zaisťujú vysoký štandard hygieny a ochrany. Iba naše ochranné formuly boli starostlivo prispôsobené tak, aby vyhovovali programom a materiálom použitých v automatických kávovaroch JURA. Naše vývojové tímy pracujú tvrdo každý deň, aby skrze inovačné technológie a zdokonalené procesy mohli zákazníkom dopriať perfektný kávový zážitok. Nie sú to len naše kávovary, ktoré prechádza striktným testovaním: naše produkty na údržbu musí spĺňať najvyššie štandardy kvality TÜV.

Môžete odporučiť nejaký tip pre údržbu kávovarov JURA?

Pokiaľ ide o výrobky na údržbu, nikdy sa neuspokojte s inými ako s originálnymi značkovými produktmi. Oplatí sa to!