Príbeh kávy New York začína v roku 1930, kedy Ugo Incerpi, vtedajší majiteľ baru New York, zakúpil stroj na praženie kávy. Chcel svoje vážené klientele v kúpeľnom meste Montecatini Terme ponúknuť niečo zvláštne. Káva bola tak vynikajúca, že sa jej povesť čoskoro rozšírila a jazdili ju ochutnávať milovníci kávy až z Florencie. Vznikla tak káva New York s logom černošskej ženy, držiace hrsť kávových zŕn, ktorý je s drobnými úpravami používané až dodnes. V rokoch 1950 až 1960, syn zakladateľa značky Oscar ÖNORM, transformoval spoločnosť z malej obchodnej firmy na podnik s kvalitným zázemím a vlastnú továrenské výrobou v meste Pistoia. Káva New York začala byť v tejto dobe distribuovaná v kaviarňach a baroch po celom Toskánsku. Dnes je k dostaniu nielen v Toskánsku, ale aj vo Francúzsku, v Nemecku, Južnej Afrike, Kanade a Japonsku.