História pražiarne TRE FORZA! začala v roku 1990, kedy prijal terajší generálny riaditeľ firmy lákavú ponuku nemeckej medzinárodne aktívne skupiny, ktorá sa špecializuje na výrobu kávy, čaju, čokolády, pečiva, espresso kávovarov a stravovanie, založiť pražiareň na Sicílii a pražiť kávu unikátnym spôsobom a to na otvorenom ohni na olivovom dreve. Aj napriek riziko a úspešnú kariéru ako hotelový manažér naštartoval pražiareň Tre Forze! vďaka veľkej láskce a vášni pre mimoriadnu kavu.
Spolu so sicílskymi pražiace znovu objavili a vyvinuli zabudnuté tajomstvo sicílskej espresso kultúry: praženie kávy na olivovom dreve. Optimalizovaný ručné a tradičné proces praženia je určený výhradne na praženie kávy TRE FORZA! Espresso Caffès - a nič iné! Spolu sledujeme toto tajomstvo ako náš poklad. Pretože to je to: poklad pre znalcov po celom svete. TRE FORZA! nesie umenie pôžitku za hranice Sicílie.